Veiligheidsplan

De kans op schades en letsel kan nooit geheel voorkomen worden. Wel kan de kans hierop geminimaliseerd worden. Tommy-Tools biedt meerdere merken en modellen veiligheidstools aan. Om ervoor te zorgen dat u het best passende model snel kunt uitzoeken, hebben wij voor u een veiligheidsplan opgesteld. In dit overzicht kunt u de verschillende veiligheidsniveaus aflezen en ziet u welk soort mes bij welke werkzaamheden hoort. Door te klikken op het niveau gaat u direct naar de productpagina.

Verhoog nu uw veiligheidsniveau!
Niveau 1 – Dit niveau bieden wij niet aan!
Niveau 2 – Dit niveau bieden wij niet aan!
Niveau 3 – Bekijk producten
Niveau 4 – Bekijk producten
Conventioneel mes Terugverend mes (staal) Volautomatisch mes

Keramisch mes met rechte punt

Vingervriendelijk mes

Keramisch mes met stompe punt

Het mes steekt uit en kan afbreken. Hierdoor is de kans op verwondingen hoog. Het mes blijft uitsteken zolang de schuif ingehouden is. Verwonding kan nog steeds plaatsvinden als de schuif ingehouden wordt. Het mes springt automatisch terug in een veilige positie, zodra het snijden is voltooid.

Het mes heeft een keramisch mes met rechte punt.

Deze messen hebben een ‘verborgen’ mes, waarbij aanraking met de huid / producten geen schade aanricht.

Het mes heeft een keramisch mes met stompte punt.

Dit mes is voor de meeste werkzaamheden te gebruiken. Echter is het gebruik hiervan onveilig en de kans op productschades hoog. Een terugverend mes kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden. De kans is wel groot dat na langer gebruik verkramping voorkomt. De kans op letsel is nog steeds hoog. Deze categorie messen is het veiligst voor snijwerkzaamheden waarvoor een opening noodzakelijk is. Met de punt kan simpel ‘geprikt’ worden en veilig verder gesneden worden.

Deze messen zijn het meest veilig. Als er geen opening noodzakelijk is, is de kans op (prik)letsel en productschades geminimaliseerd.

Dit niveau bieden wij niet aan!

– Conventioneel mes.
– Het mes steekt uit en kan afbreken. Hierdoor is de kans op verwondingen hoog.
– Dit mes is voor de meeste werkzaamheden te gebruiken. Echter is het gebruik hiervan onveilig en de kans op productschades hoog.

Dit niveau bieden wij niet aan!

– Terugverend mes (staal).
– Het mes blijft uitsteken zolang de schuif ingehouden is. Verwonding kan nog steeds plaatsvinden als de schuif ingehouden wordt.
– Een terugverend mes kan voor veel werkzaamheden gebruikt worden. De kans is wel groot dat na langer gebruik verkramping voorkomt. De kans op letsel is nog steeds hoog.

BEKIJK PRODUCTEN!

– Volautomatisch mes.
– Keramisch mes met rechte punt.

– Het mes springt automatisch terug in een veilige positie, zodra het snijden is voltooid.
– Het mes heeft een keramisch mes met rechte punt.

– Deze categorie messen is het veiligst voor snijwerkzaamheden waarvoor een opening noodzakelijk is. Met de punt kan simpel ‘geprikt’ worden en veilig verder gesneden worden.

BEKIJK PRODUCTEN!

– Vingervriendelijk mes.
– Keramisch mes met stompe punt.

– Deze messen hebben een ‘verborgen’ mes, waarbij aanraking met de huid / producten geen schade aanricht.
– Het mes heeft een keramisch mes met stompte punt.

– Deze messen zijn het meest veilig. Als er geen opening noodzakelijk is, is de kans op (prik)letsel en productschades geminimaliseerd.

Wilt u ook veiliger werken en letsel/productschades minimaliseren?

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat